Stepenice izrađujemo od masivnog drva, svih vrsta: oblačenje betona, metalnih konstrukcija ili potpuno samonosive drvene stepenice. Pružamo mogućnost izrade stepenica u svim dimenzijama, po mjeri kupca.

Gazišta

Gazište je najvažniji dio stepeništa i zahtjeva preciznu i kvalitetnu izradu kako bi pružilo dugotrajnu izdržljivost na frekventnim lokacijama u objektu. Najčešće se proizvodi od hrasta i jasena s obzirom da su to dva najizdržljivija drva. Masivna drvena i puna gazišta su idealna za prostore u kojima želite stvoriti topao ambijent i pokazati profinjen stil.

Čela

Čelo, kao vidljiv dio stepeništa, mora biti u skladu s gazištem. Također se izrađuje od punog drva po mjeri svakog pojedinog kupca.

Zidne stranične daske

Zidna stranična daska može služiti kao nosivi dio stepenica ako stepenice nisu uza zid, ili kao dekorativni dio, tako zvani „češalj“ ako su smještene uz zid.

Stupići

Izrađujemo ukrasne stupiće za stepenice od masivnog drva. Stupiće tokarimo od svih vrsta drveta, prema nacrtu i želji kupca.

Rukohvati

Proizvodimo rukohvate za stepenice od masivnog drva. Rukohvat se može pričvrstiti na zid ili na stupiće, a osim što vizualno obogaćuje Vaš prostor, služi kao sigurnosni element ljudima koji se penju stepenicama.

Kružna stubišta

U malim prostorima lijepa drvena kružna stubišta često su idealno rješenje za kretanje među katovima. Kružno ili spiralno stubište izrađujemo od punog drva po mjeri. Najčešće se koristi slavonski hrast kojeg karakterizira visoka čvrstoća i otpornost, što Vam jamči kvalitetu, sigurnost i funkcionalnost prilikom korištenja.