Naš proizvodni program obuhvaća široku paletu profiliranih letvica od različitih vrsta drveta (hrast, jasen, bukva, jela, lipa) te letvice od medijapana lakirane u bijelo. Letvice su neizostavni dio kod odabira svakog parketa. Odabirom pravih letvica parket dobiva svoj posebni štih isto kao i cjelokupni prostor. Letvice proizvodimo u I. i II. klasi. Letvice Vaš dom uređuju stilski i dizajnerski, stvarajući na taj način udobne, elegantne i vizualno lijepe ambijente. S obzirom da su letvice od punog drva, osigurava se i trajna estetska vrijednost jer je drvo prirodan materijal sa stoljetno dugom tradicijom koji do današnjeg dana nije izgubio na vrijednosti.

Katalog letvica

Vrste letvica

Kutne letvice

Kutne letvice su završni elementi koji se postavljaju na spoju stropa sa zidom, zida sa zidom i sličnim mjestima. Upotrebom kutnih letvica pokrivaju se neravnine i ostali nedostaci nakon postave podnih obloga, sakrivaju kutni spojevi.

Proizvode se od hrasta, jasena, bukve, parene bukve, jele, lipe, trešnje i oraha.

Zidne letvice za podove

Zidne letvice služe za pokrivanje spoja poda i zida kao zaštita zidova od oštećenja i zaprljanja cipelama, metlom, usisavačem i sl.

Proizvode se od hrasta, jasena, bukve, parene bukve, jele, lipe, trešnje i oraha.

Pokrovne letvice

Pokrovne letvice koriste se npr. za pokrivanje ravnih spojevi kod dovratnika i zida, pri skrivanju spojeva dvaju različitih materijala, fuga itd.

Proizvode se od hrasta, jasena, bukve, parene bukve, jele, lipe, trešnje i oraha.

Pravokutne letvice

Pravokutne letvice mogu imati puno namjena, npr. za izradu različitih okvira, ograda, mogu služiti kao rubni cokl. Proizvode se od punog drva što im daje čvrstoću i dugotrajnost.

Proizvode se od hrasta, jasena, bukve, jele i lipe.

Okrugle letvice i moždanici

Okrugli drveni štapovi proizvode se u dimenzijama od fi 6 do fi 50.
Proizvode se od hrasta, jasena, bukve, jele i lipe.

Moždanik je namjenjen spajanju drvenih konstrukcija. Moždanici dolaze u promjerima od fi 6 do fi 10, dužine od 30mm do 50mm.
Proizvode se od hrasta i bukve.

Ostali profili

U širokom asortimanu letvica koje nudimo, nalaze se letvice za različite primjene: letvice za okvire za slike, završne letvice za stakla, letvice za okvire s mrežicom protiv komaraca, trapez i romboidne letvice, završne letvice za kuteve na zidovima, različite dekorativne letvice...

Građevinske letve

Građevinske letve koriste se u građevinskoj industriji kao podložni materijal.

Proizvode se od jele i lipe.

MDF (medijapan) letvice

U ponudi su bijele letvice izrađene od medijapana (MDF), bojane poliuretanskim bojama. Letvica dolazi u visini 60mm, 70mm, 80mm, 90mm, 100mm i 120mm, debljine 16mm ili 18mm. Ugradnja letvica se vrši pomoću silikona, pur pjene i drugih odgovarajućih ljepila. Elegantna, visoka lajsna će učiniti da Vaš prostor izgleda još modernije.